Прокуратурата възложи на ГДБОП проверка, след като името на офталмолога проф. Александър

...
Прокуратурата възложи на ГДБОП проверка, след като името на офталмолога проф. Александър
Коментари Харесай

ГДБОП проверява фалшива реклама на хранителна добавка

Прокуратурата разпореди на ГДБОП инспекция, откакто името на офталмолога проф. Александър Оскар бе забъркано във подправена реклама на хранителна добавка в интерент. 

Софийска районна прокуратура (СРП) стартира инспекция след подаден сигнал за погрешна информация, използвана за реклама на хранителна добавка в интернет, съобщиха от пресцентъра на държавното обвиняване.

Сигналът е подаден от началника на Клиника по „ Очни заболявания “ към УМБАЛ „ Александровска “. В него се показва, че името и фотография на гореспоменатия професор са употребявани без негово познание за реклама на хранителна добавка за очно здраве, която се продава в онлайн магазин в интернет, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

На страницата на магазина е оповестено и изявление, за което в сигнала си до СРП, професорът споделя, че в никакъв случай не е давал, се твърди в сигнала.

" Отново името ми е забъркано с разпространяването на сходство на хранителна добавка, за който даже и не съм чувал. Благодаря на господин Стефан Лесиков, който ме осведоми за злонамерената акция в обществените мрежи. Не се доверявайте на артикули с незнаен генезис, тъй като, като се изключи че няма да оказват помощ, могат и съществено да навредят на здравето ви. Вярвайте на медицина, основана на доказателствата! ", призова офталмологът проф. Александър Оскар, началник на Клиниката по очни заболявания в УМБАЛ „ Александровска “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР